Photoshop Contest PhotoshopContest.com
Creative Contests. Real Prizes. Essential Resource.
You are not logged in. Log in or Register

 


Photoshop Contest Forum Index - New Users - little problem - Reply to topic

Goto page Previous  1, 2

bigbuck

Location: Australia

Post Sun Jan 02, 2011 6:06 pm   Reply with quote         






ReinMan

Location: Whitby, ONTARIO, CAN

Post Mon Jan 03, 2011 9:23 am   Reply with quote         


bigbuck wrote:
download latest driver?

It worked for Miss Daisy! Very Happy




_________________

_________________________________
THIS SITE REALLY DOESN'T EXIST
the way our EGO THINKS IT MIGHT!
_________________________________
Luxwiz

Location: Almuñecar.

Post Mon Jan 03, 2011 9:41 am   Reply with quote         


ReinMan wrote:
bigbuck wrote:
download latest driver?

It worked for Miss Daisy! Very Happy


Laughing Laughing Laughing ...Grimm humour! Wink




TofuTheGreat

Location: Back where I belong.

Post Mon Jan 03, 2011 10:21 am   Reply with quote         


Tommeken wrote:
TofuTheGreat wrote:
Are you connecting the camera directly via a USB port? If so have you tried another port? It could be that the port has broken. If your mouse is plugged into a USB port then swap that with the camera.

If you're using a card reader the try another port as well. Also try the card reader on another computer to make sure the reader hasn't failed.


i always connect the camera directly to the usb port..it's not broken other things work ..i have switch't all my ports and they all work but none of them find the camera..in fact my pc doesn't find any camera i connect ..not even a cheap digital camera...
it used to find my camera and then the windows photo wizard pops open..but it doesn't do that either Confused
it's really annoying
Okay. Could be that a recent MS "update" helpfully borked it for you.

Just to be sure; the camera is getting recognized on other computers correct? Next question is what make/model of computer? You may need to download a USB update for the motherboard. Brad also has a good suggestion about ensuring the drivers are up-to-date for the camera.

Of course this could all be a sign from above that you're supposed to buy a brand spanking new digital SLR. Twisted Evil




_________________
Why I do believe it's pants-less o'clock! - Lar deSouza
”The mind is like a parachute, it doesn’t work if it isn’t open.” - Frank Zappa
Created using photoshop and absolutely no talent. - reyrey

Tommeken

Location: Belgium

Post Mon Jan 03, 2011 1:11 pm   Reply with quote         


TofuTheGreat wrote:
Tommeken wrote:
TofuTheGreat wrote:
Are you connecting the camera directly via a USB port? If so have you tried another port? It could be that the port has broken. If your mouse is plugged into a USB port then swap that with the camera.

If you're using a card reader the try another port as well. Also try the card reader on another computer to make sure the reader hasn't failed.


i always connect the camera directly to the usb port..it's not broken other things work ..i have switch't all my ports and they all work but none of them find the camera..in fact my pc doesn't find any camera i connect ..not even a cheap digital camera...
it used to find my camera and then the windows photo wizard pops open..but it doesn't do that either Confused
it's really annoying
Okay. Could be that a recent MS "update" helpfully borked it for you.

Just to be sure; the camera is getting recognized on other computers correct? Next question is what make/model of computer? You may need to download a USB update for the motherboard. Brad also has a good suggestion about ensuring the drivers are up-to-date for the camera.

Of course this could all be a sign from above that you're supposed to buy a brand spanking new digital SLR. Twisted Evil


i will try all this what you guys said ...and keep you posted..
buying a new one is not an option..were rebuilding our house and that's not cheap and my camera is only a year old :p
i think it's indeed an update from ms...but a restore point didn't do anything so..i guess i'll have to try and try and try..and then bang my pc against the floor or wall..that wil help for sure Laughing Razz




_________________

cafn8d

Location: Massachusetts

Post Wed Jan 05, 2011 12:08 am   Reply with quote         




Everyone else gave all the advice I was going to offer... so... get a 'Mac. Laughing




Tommeken

Location: Belgium

Post Wed Jan 05, 2011 5:36 am   Reply with quote         


cafn8d wrote:


Everyone else gave all the advice I was going to offer... so... get a 'Mac. Laughing


i'm almost at the stage of getting the hamer out of the garage Razz
i've try'd everything here said ..but nothing does the trick,
i've been searching the net bout answers..and it seems lot's of people have this problem with canon camera's and servicepack 3...the advice they getting is to use a card reader..maybe that's an option..a don't know yet..
thx to everybody anyway.. Smile




_________________

Cartoon Contractor

Location: I was here. Now I'm not!

Post Wed Jan 05, 2011 9:14 am   Reply with quote         


I have a Canon camera, no problem! thumright

Shocked Ohh, I have a CARD READER too! Laughing Laughing

Ohh yeah! I use a MAC! Wink




ScionShade

Location: VeniceFlaUS

Post Fri Mar 04, 2011 10:37 pm   Reply with quote         


I never use any of the drivers. I open as a flash drive and just move the files over then delete.




Post Sat Mar 05, 2011 11:30 am   Reply with quote         


This should fix it. If not I included some articles with trouble shooting that helped a lot of people fix their sp3 no usb support. It happens to many people, you are not the first. Also is the camera turned on to usb mode? I figure it is, just asking. GL hope you get it figured out.



Remove and reinstall all USB controllers
To remove and reinstall all USB controllers, follow these steps:
Click Start, click Run, type sysdm.cpl in the Open box, and then click OK.
Click the Hardware tab.
Click the Device Manager button.
Expand Universal Serial Bus controllers.
Right-click every device under the Universal Serial Bus controllers node, and then click Uninstall to remove them one at a time.
Restart the computer, and then reinstall the USB controllers.
Plug in the removable USB storage device, and then test to make sure that the issue is resolved.


see if any of these help
http://support.microsoft.com/default.aspx/kb/310575
http://www.uwe-sieber.de/usbtrouble_e.html http://support.microsoft.com/kb/817900 http://support.microsoft.com/kb/314464




Goto page Previous  1, 2

Photoshop Contest Forum Index - New Users - little problem - Reply to topic

You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum


Navigate PSC
Contests open  completed  winners  prizes  events  rules  rss 
Galleries votes  authentic  skillful  funny  creative  theme  winners 
Interact register  log in/out  forum  chat  user lookup  contact 
Stats monthly leaders  hall of fame  record holders 
PSC advantage  news (rss)  faq  about  links  contact  home 
Help faq  search  new users  tutorials  contact  password 

Adobe, the Adobe logo, Adobe Photoshop, Creative Suite and Illustrator are registered trademarks of Adobe Systems Incorporated.
Text and images copyright © 2000-2006 Photoshop Contest. All rights reserved.